Таратур Форуми
Почетна | За нас | Контактирајте не
 
Quick Member Login:
Forgot password?
Forum Statistics:
Forum Members:
Total Threads:
Total Posts:


There are users
currently browsing forums.
You don't appear to be registered. Click here to register
Search the forums:

Таратур Форуми » Македонија » Образование » Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Одговор
 
Алатки за тема
Старо 02-09-2010, 11:27 AM   #1
missbloom
Junior Member
 
Зачленет: Thu Sep 2010
Мислења: 5
Зададено Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Еве еден сајт каде што даваат бесплатно , семинарски , состави и есеи .
Код:
Тука
Погледенете дел само од тоа што го даваат

Есеи
1. Деградација на човекот во романот Чичко Горио од Оноре Де Балзак
2. Чичко Горио
3. Барок и класицизам
4. Божествена комедија – Пеколот
5. Божествена комедија-Воведна песна
6. Декамерон
7. Дон Кихот
8. Избор раскази од „Декамерон“ (Увод, Босилокот на Изабета, Форезе и Џото, Славејчето, Франческа и огледалото, Приказна за соколот, Маркизот од Салуцо)
9. Канцониерот
10. Лозарите
11. Хамлет
12. Злосторство и казна
13. Белата долина
14. Вујко Вања
15. Гавранот
16. Данте А.Франческо П. Споредба
17. Пустина-Горги Абаџиев
18. Крпен живот
19. Ликот на Велика
20. Ликот на Неда во поемата Сердарот
21. Тартиф-Молиер
22. Осамениот Хамлет и неговата упорност
23. Панонски легенди
24. Споредба меѓу љубовта на Александар и Клеофила и Аксијана и Пор
25. Цвета во драмата Македонска Крвава Свадба
26. Црно семе
27. Црноризец Храбар
28. Чорбаџи Теодос
29. Оплакувањето на мртвиот јунак во поемите “Крвава кошула” и “Сердарот”
30. Неспоивоста во карактерот на Татјана и Евгениј Онегин
31. Гилгамеш
32. Клетници
33. Македонска Крвава Свадба
34. Печалбари
35. Пиреј
36. Волтер
37. Сид
38. Смрт во Венеција
39. Сердарот
40. Тга за Југ
41. Шагринска Кожа
42. Две Марии – Славко Јаневски
43. Кантарион
44. Разделбата со Динго
45. Александар Македонски – Жан Росин
46. Басни – Доситеј Оградовиќ
47. Гуливеровите Патувања – Џонатан Свифт
48. Кандид – Волтер
49. Пеколот-Данте Агилери
50. Анализа на Ромео и Јулија
51. Гете – Вертер
52. Малечката Фадета
53. Ана Каренина
54. Кафка -Процес-целосна обработка на делото
55. Силијан Штркот
56. Сонот на летната ноќ
57. Сто години самотија
58. Цар Едип
59. Скржавоста како негативна особина во творештвото кај Плаут


1.1Состави – општа тема-македонски јазик и литература


1. Убавините на зимата
2. Среќа
3. Словенска писменост
4. Романтизмот во Македонија
5. Реализам
6. Модернизам
7. ПЕРИОДИЗАЦИЈА НА ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНСКИОТ ПИСМЕН
8. ЈАЗИК И НЕГОВАТА СТАНДАРДИЗАЦИЈА ВО ДВAЕСЕТТИОТ ВЕК
9. Младите не читаат книги ни кога мораат
10. Македонската литература мегу Првата и Втората Светска војна
11. Љубов
12. Љубов или хемија
13. Еден народ е вреден колку и неговото духовно богатство
14. Другарството на денешната младина
15. Тајната на младоста и љубовта – Внатрешниот мир и насмевката-донацијаcausevd
16. Упорната добрина го победува и најтврдото срце-
17. Македонска Народна поезија
18. Агресивноста честа појава кај младите-
19. Еден народ не ичезнува..
20. Светот во кој што живеам
21. Запрено Време
22. Охридска книжевна школа
23. Македонското јазично прашање на преминот од 19 век
24. Неколку зборови за македонскиот литературен јазик
25. Општествено-политичките прилики во Македонија во втората половина на 19. век
26. Појава на ренесансата
27. Резиме на темата историски развој на македонскиот јазик
28. Другарството

Семинарски
1. Криминалистика


1. -Tактика на поставување заседа
2. -Анализа на случај од пракса


2. Информатика


1. -Симулации
2. -Внатрешна меморија(Српски)
3. -Предмет на зголемена реалност
4. -Вовед во Програмирање
5. -Звукот кај денешните сметачи
6. -Дигитален Печатач ДТП
7. -Adobe-InDesign-CS2(македонски)
8. -Алгоритми и структури на податоци-Тема Покажувачи
9. -NP – completeness
10. -Дебагирање во Dev C


3.Право


1. -Административно право
2. -Трговско право -Меница
3. -Поим на Граганско право
4. -Римско семејство(Српски)


4. Политика


1. -Европски монетарен систем
2. -Европска Унија
3. -Дипломатија(Српски)
4. -Етика и политика
5. -Изборни системи
6. -Корупција и транспарентнст
7. -Изборни системи
8. -Претседателски систем на САД
9. -Војна
10. -Политички систем на Германија
11. -Иницијативи за проекти во Е.У
12. -Европа учи од Данска политика на вработување

И многу други , проверете , мислам дека се најдобри во регионот, и во изработка на семинарски , јас сум презадовлна.

Се надевам дека малце ви помогнав на сите кои вас на кои ви треба помош..

поздрав!!

.
missbloom е офлајн   Одговор со цитат
Старо 01-11-2010, 02:05 PM   #2
Simona Georgievska
Junior Member
 
Зачленет: Mon Nov 2010
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

proces od franc kafka
Simona Georgievska е офлајн   Одговор со цитат
Старо 10-11-2010, 04:51 PM   #3
tammarche!
Junior Member
 
Зачленет: Wed Nov 2010
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Kako da gi simnam eseive?
tammarche! е офлајн   Одговор со цитат
Старо 06-12-2010, 12:06 PM   #4
tamarka
Junior Member
 
Зачленет: Mon Dec 2010
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

ке можи да ми дадете состав за шагринска кожа ве молам што побржо фала однапред
tamarka е офлајн   Одговор со цитат
Старо 07-12-2010, 01:03 AM   #5
aleksandarv
Junior Member
 
Зачленет: Tue Dec 2010
Мислења: 2
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

moze sostav za car edip, ve molam imam pismena vo cetvrtok?
aleksandarv е офлајн   Одговор со цитат
Старо 07-12-2010, 01:08 AM   #6
aleksandarv
Junior Member
 
Зачленет: Tue Dec 2010
Мислења: 2
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

moze sostav za car edip, ili ako imate kako da go simnam?
aleksandarv е офлајн   Одговор со цитат
Старо 08-12-2010, 12:19 PM   #7
Zlatko
Junior Member
 
Зачленет: Wed Dec 2010
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Дали имате нешто за ликот на Цвета од Македонска Крвава Свадба и главниот лик во Злосторство и Казна
Ви Благодарам однапред
Zlatko е офлајн   Одговор со цитат
Старо 12-12-2010, 02:28 PM   #8
SimonaA
Junior Member
 
Зачленет: Sun Dec 2010
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Kako da gi simnam eseite ?
SimonaA е офлајн   Одговор со цитат
Старо 17-12-2010, 07:55 AM   #9
zver4e
Junior Member
 
Зачленет: Fri Dec 2010
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

kako da gi simnam ??
zver4e е офлајн   Одговор со цитат
Старо 20-12-2010, 11:34 PM   #10
BlueEyes2116
Junior Member
 
Зачленет: Mon Dec 2010
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

може ли кратка содржина за делото КАНДИД од Волтер до 21 декември до 12 сатот...!!!!!plsss
BlueEyes2116 е офлајн   Одговор со цитат
Старо 11-01-2011, 03:41 PM   #11
lidijajo
Junior Member
 
Зачленет: Tue Jan 2011
Мислења: 1
Зададено Re: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

gilgamesh
lidijajo е офлајн   Одговор со цитат
Старо 13-01-2011, 05:27 AM   #12
maremaca
Junior Member
 
Зачленет: Fri May 2009
Мислења: 3
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

da ne ima nekoj seminarska za RM i evrointegraciite ? Itno e !
maremaca е офлајн   Одговор со цитат
Старо 04-02-2011, 01:04 AM   #13
Girl
Junior Member
 
Зачленет: Fri Feb 2011
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Дали ке може кратка содржина за епот Гилгамеш ?
Girl е офлајн   Одговор со цитат
Старо 19-02-2011, 05:06 PM   #14
StefanN
Junior Member
 
Зачленет: Sat Feb 2011
Мислења: 3
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

moze sostav na ovaa tema : Пустина-Горги Абаџиев
StefanN е офлајн   Одговор со цитат
Старо 19-02-2011, 05:08 PM   #15
StefanN
Junior Member
 
Зачленет: Sat Feb 2011
Мислења: 3
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

moze sostav na ovaa tema : ГОЛЕМАТА ВОДА -ЖИВКО ЧИНГО
StefanN е офлајн   Одговор со цитат
Старо 19-02-2011, 05:09 PM   #16
StefanN
Junior Member
 
Зачленет: Sat Feb 2011
Мислења: 3
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Dali ke moze sostav na ovaa tema :
ЦРНО СЕМЕ -ТАШКО ГЕОРГИЕЦСКИ
ГЕОРГИЕВСКИ*
StefanN е офлајн   Одговор со цитат
Старо 23-02-2011, 10:31 PM   #17
monika16
Junior Member
 
Зачленет: Wed Feb 2011
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

moze sostav za likot na hamlet i za likot na tartif
monika16 е офлајн   Одговор со цитат
Старо 25-02-2011, 08:09 AM   #18
НадицаБ
Junior Member
 
Зачленет: Fri Feb 2011
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Како да се симне некој од есеите? Благодарам
НадицаБ е офлајн   Одговор со цитат
Старо 25-02-2011, 01:11 PM   #19
Lilith
Administrator
 
 
Зачленет: Mon Sep 2006
Локација: Constelation of Pegasus
Мислења: 19,056
Зададено Re: Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

Цитат:
Напишано од НадицаБ Види го мислењето
Како да се симне некој од есеите? Благодарам
линкот веќе некое време не работи
__________________
>> I've grown certain that the root of all fear is that we've been forced to deny who we are. <<

Frances Moore Lappé


Lilith е офлајн   Одговор со цитат
Старо 27-02-2011, 08:40 PM   #20
beti26
Junior Member
 
Зачленет: Sun Feb 2011
Мислења: 1
Зададено Одг: Бесплатни семинарски и есеи за сите студенти и ученици

како да симнам есеј за Кандид или Гуливеровите патувања?
beti26 е офлајн   Одговор со цитат
Одговор

Алатки за тема

Правила на пишување
Ти не можеш да отвораш нови теми
Ти не можеш да одговараш на постови
Ти не можеш да постираш додатоци
Ти не можеш да ги едитираш твоите постови

BB кодот е вклучен/и
Смешковците се вклучен/и
[IMG] кодот е вклучен/и
HTML кодот е исклучен/и

Скокни до форум


Часовите се според зоната GMT +2. Времето сега е 05:42 PM.
Copyright ©2006 - 2014, Taratur.com